Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2007 00:04 - ~~~Първата любов~~~
Автор: romanti4nata89 Категория: Други   
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове:
0



Първата любов винаги е незабравима. Но дори тогава има неща, неподвластни на красивите чувства. Kак да се справиш с тях!

Когато трябва да избираш...Как ще изживееш първата си любов зависи единствено от теб и човека, когото обичаш. Най-важни са две неща: вслушвайте се в своите чувства и не правете нищо, което някой от вас не би искал. Дори когато човек е влюбен, има граници, които не бива да прекрачва. Такива са например сексуалните контакти, ако си под 14 години. Според законите на нашата страна, сексът и всякакви сексуални действия (пипане, милване на половите органи и т.н.) с деца под 14 годишна възраст се смята за престъпление и се наказва с лишаване от свобода, независимо от това дали детето е било съгласно за тези действия, или – не. Естествено, подобни правила ще ти се струват абсурдни, особено когато ги гледаш през розовите очила на любовта. Ще ти се наложи да живееш със забрани, чиито смисъл ще разбереш едва по-късно. Но не се оставяй някой да те принуждава и убеждава за нещо, което (все още) не искаш или за което не си готов/-а. Особено ако става въпрос за секс. Ако твоят партньор те заплаши, че ще скъса с теб, ако не спиш с него – сложи край на тази връзка. Защото някой, който те притиска и изнудва, не би могъл да има истински чувства и само ще те нарани. Спести си го!

Когато приятелите ти оказват натиск...Това се случва на всеки. Събирате се с компанията и някой започва да разказва за поредното си сексуално завоевание. Усмихваш се разбиращо и леко притеснено и изведнъж замръзваш, защото някой току-що те е погледнал и ти е задал въпроса: „А ти правил/-а ли си го?“. Ако трябва да си честен/-на, отговорът ще е „Не!“, но ти винаги казваш „Естествено, не ставайте смешни!“. Смешното обаче е, че много от приятелите ти също нямат никакъв опит, но не биха го признали, от страх да не изглеждат „задръстени“. Натискът на групата ви принуждава да състезавате един с друг. Факт е, че никога не се преувеличава толкова, колкото когато момчетата и момичетата разказват за своя сексуален опит. Имай едно на ум и не оставяй другите да ти повлияят. Между другото, в общия случай момичетата срещат първия си приятел на 13 – 14 години, но правят секс за първи път на около 15 – 16. Много от момчетата също се влюбват на 13 или 14, но почти същият брой изживяват първия сексуален контакт едва на 16. Затова – не се притеснявай. Напълно нормално е на 14, 15 или 16 все още да си нямаш приятел.


Когато родителите се намесят... Често родителите имат проблем с първото влюбване не синовете или дъщерите си. Обикновено зад това се крие страхът, че ще загубят контрол върху децата си и те ще направят нещо, което ще им навреди – заради любовта ще зарежат училището например. Затова можеш да направиш няколко неща :- Покажи им, че могат да разчитат на теб! Това важи за всичките ти действия. Убеди своите родители, че можеш да поемеш отговорност за своя живот. Как? Като държиш на думата си – не пренебрегваш задълженията си в училище например, и се извиняваш тогава, когато сгрешиш. По този начин родителите ти ще почувстват, че могат да ти имат доверие и ще ти оставят повече свобода в любовта. - Представи им своя любим!Ако те се противопоставят на твоята любов преди да са видели обекта на чувствата ти, това е добър повод да им го представиш. Защо не го/я поканиш на кафе у вас някой ден? Когато те сами се убедят, че той/тя наистина има сериозни намерения към теб, ще им бъде много по-лесно да приемат вашата връзка.

Да!Уважавай своите чувства и чувствата на другия!Дай си достатъчно време, за да го/я спечелиш.Бъди себе си!Помогни на родителите си да опознаят човека до теб!Помни, че първата любов не е последна!

Не!Не се опитвай да се сравняваш с другите! Всяка любов е различна!Не притискай партньора – не можеш да накараш никого да се влюби насила!Не нарушавай личните си граници!Не се притеснявай от реакцията на околните!




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: romanti4nata89
Категория: Други
Прочетен: 26966
Постинги: 15
Коментари: 8
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031